Geplaatst 4 jaar geleden in onderwerp Energie
Shell heeft het aantal wereldwijde voorkeursadviseurs drastisch teruggebracht van tweehonderdvijftig tot slechts zes wereldwijd actieve advocatenkantoren, meldt The Lawyer. Vanaf 1 mei zijn Allen & Overy, Baker & McKenzie, Clifford Chance, Eversheds, Norton Rose Fulbright en Reed Smith de uitverkorenen.
Het vernieuwde juridische panel is benoemd voor een periode van vier jaar, hoewel de tarieven in mei 2018 opnieuw zullen worden geëvalueerd. De zes gekozen wereldwijde firma's adviseren Shell in alle mogelijke rechtsgebieden en rechtsgebieden wereldwijd, hoewel het leeuwendeel van het werk zal zijn uitgevoerd vanuit de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Shell wijst voor elk advocatenkantoor één vaste contactpersoon aan: de relatie-general counsel.
Het "wereldwijde panel" krijgt in sommige rechtsgebieden wel steun in de vorm van twaalf "lokale panels", die uit drie tot vijf lokale advocatenkantoren zullen bestaan. Daarnaast hebben de eigen advocaten van Shell nog steeds de vrijheid om 'off panel' te gaan en voor specifieke opdrachten pitches te schrijven.
De in Canada gevestigde algemeen adviseur Gordon McCue leidde de zes maanden durende panelbeoordeling, geadviseerd door prijsanalist Vincent Cordo (overigens van geselecteerde firma Reed Smith), die vorig jaar werd aangesteld. "Het doel van het nieuwe panel is om onze belangen beter af te stemmen op onze advocatenkantoren en een partnerschap met hen tot stand te brengen dat op beide manieren waarde toevoegt", zei McCue over het doel van de laatste panelrecensie.
Een wereldwijde aanwezigheid was een van de vereisten, evenals de bereidheid om alternatieve vergoedingsregelingen (AFA's) aan te bieden, ook door juridisch directeur Donny Ching omschreven als "passende vergoedingsregelingen". Verder speelde de manier waarop kantoren omgaan met dataprivacy en cybersecurity een belangrijke rol bij de keuze van voorkeursadviseurs, evenals de beschikbaarheid van ‘adviesmeldpunten’ voor korte vragen zonder meteen de balie te lopen.
McCue vroeg vervolgens het in-house team van Shell om ieders ervaringen met de verschillende juridische partners aan tafel te brengen, plus gegevens over hoe vaak ze überhaupt werden opgeroepen. Hierna was het de beurt aan advocatenkantoren om via een online veiling te pitchen, met degenen die bereid waren om AFA's een duidelijk voordeel te bieden.
Shell huurt sinds enige tijd uitsluitend juridische diensten in met hulp van AFA's, wat de oliemaatschappij geen kwaad kan. Het bedrijf heeft in 2014 naar verluidt 20% minder uitgegeven aan externe juridische kosten dan het jaar ervoor. Vorig jaar werd prijsanalist Vincent Cordo aangesteld, die de missie kreeg om de juridische kosten met negen miljoen euro per jaar te verlagen.
Geplaatst 4 jaar geleden in onderwerp Energie
0 | 0 | 0
Hoewel Shell al meer dan dertig jaar kennis heeft over de gevaren van klimaatverandering, blijft het bedrijf inzetten op fossiele energie. Daarmee frustreert Shell een wezenlijke aanpak van de klimaatproblemen, blijkt uit een reconstructie van De Correspondent. Lees verder
Geplaatst 4 jaar geleden in onderwerp Energie
0 | 0 | 0
Met de instemming van 196 landen met het klimaatakkoord van Parijs is een stevig fundament gelegd voor een wereldwijde aanpak van het klimaatvraagstuk en het bevorderen van duurzame ontwikkeling. Lees verder
Geplaatst 4 jaar geleden in onderwerp Energie
0 | 0 | 0
New York daagt Shell en vier andere oliegiganten voor de rechter vanwege hun rol in klimaatverandering. De Amerikaanse stad wil miljarden dollars om zich voor te bereiden op de gevolgen van klimaatverandering. Lees verder
Geplaatst 4 jaar geleden in onderwerp Energie
0 | 0 | 0
Geplaatst 4 jaar geleden in onderwerp Energie
0 | 0 | 0
Geplaatst 4 jaar geleden in onderwerp Energie
0 | 0 | 0
Meld je aan voor onze nieuwsbrief